de Belvédère homepage
Fort Lent bijzondere feestlocatie voor uw huwelijksfeest, bedrijfsfeest en zakelijke bijeenkomst
feestlocatie, bedrijfsfeest, personeelsfeest, vergaderlocatie, bruiloftsfeest, bruiloftsreceptie, diner, zakelijke bijeenkomst, gelderland
14229
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14229,bridge-core-2.6.4,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

de Belvédère

ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN VOOR UW FEEST, BRUILOFT, BEDRIJFSFEEST, DINER OF VERGADERING

Oorspronkelijk was de Belvédère een gewone waltoren, die omstreeks 1511 de naam Hoender-toren droeg. Uit die tijd stammen ook de grote kelders onder het gebouw, die nog tot 1818 in gebruik waren als kruitmagazijn.

 

In deze karakteristieke sfeer bieden wij mogelijkheden voor besloten gezelschappen voor een besloten diner, bruiloftsfeest, personeelsfeest, luxe vergadering, of een zakelijke borrel. Ook een huwelijksvoltrekking behoort tot onze mogelijkheden.

U kunt geheel vrijblijvend op iedere zondag Fort Lent bezoeken. Wij zijn dan ook geopend voor het bespreken van een feestelijke gelegenheid in de Belvédère.

 

U bent van harte welkom.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Maak vandaag nog een afspraak!

de Belvédère:

een intieme en historische feestlocatie

Je huwelijksfeest in de toren van de Belvédère wordt onvergetelijk. De locatie in Renaissance stijl met prachtig uitzicht vormt hét decor voor een huwelijksvoltrekking.

  • Officiële trouwlocatie
  • Mooiste uitzicht van Nijmegen
  • Sit down diner tot 20 personen (toren)

Uw gasten in de Belvédère kunnen rekenen op een unieke avond: Een intieme locatie in een authentieke sfeer en een heerlijke culinaire invulling.

  • Buffetten met open keuken tot 120 pers.
  • Entertainment en live muziek bemiddeling
  • Sit down diner tot 20 personen (dakterras)
de Belvédère is een officiële trouwlocatie voor Nijmegen

Maar het is vooral een feestelijke en bijzondere locatie voor huwelijk- en
bruiloftsfestiviteiten. Elk hoogtepunt van deze bijzondere dag is bij hier op zijn plek. De trouwceremonie zelf, lunch met familie en vrienden, de trouwreceptie, een high tea, het bruiloftsdiner en ‘s avonds een grandioos bruiloftsfeest.

de Belvédère :

alles in huis voor een geslaagd feest

Vergaderen, teambuilding en feesten. De Belvédère biedt unieke business events en originele bedrijfsfeesten. Deze worden natuurlijk tot in de puntjes verzorgd.

  • Luxe vergaderlocatie
  • Goed bereikbaar
  • Betaald en overdekt parkeren op Kelfkenbos

Historie van de Belvédère

“Belvédère!” zou de hertog van Parma gezegd hebben, toen hij uitkeek over Ooij en Betuwe: “Mooi uitzicht!”. Het is nog steeds de naam van het restaurant in de oude wachttoren. Na de Tachtigjarige Oorlog verloor het gebouw zijn functie. Maar de Nijmeegse raadsleden zagen het uitzicht ook wel zitten. Met geld van ‘het gewone volk’ bouwden ze hier een luxe sociëteit.

Steenhouwer Simon Bosboom en stadsmetselaar Peter van Blockhout kregen de opdracht de toren te verbouwen. Zij voegden onder andere het kleine torentje toe, dat toegang geeft tot het dakterras. Met het bijzondere ontwerp en de verheven locatie maakten de Nijmeegse raadsleden hun hoge positie duidelijk. Het was een flinke investering uit de stadsbegroting, alleen voor de vrijetijdsbesteding van het stadsbestuur. Zoiets is nu ondenkbaar.